Supă cremă de fasole boabe
PrinteazaSupă cremă de fasole boabe
- 300 g fasole
- 1 ceapă
- 1 bucăţică ţelină
- 1 cartof
- 1 fir de praz (partea albă)
- 1 morcov
- 1 pătrunjel
- 1 păstirnac
- 50—60 g unt
- 1,5 1 apă clocotită sau zeamă de carne
- sare
- piper după plac
- crutoane prăjite
Mod de preparare:
Alegem fasolea şi o spălăm. Putem să o punem din ajun la muiat. A doua zi aruncăm apa, umplem cu apă rece cît să acopere fasolea şi aşezăm cratiţa la foc. Lăsăm să fiarbă încet, cu zarzavatul, 2—3 ore, ca să scadă.
Cînd este gata, dăm fasolea fierbinte prin sită, împreună cu cartoful, ceapa, ţelina şi prazul. înfierbîntăm o bucăţică de unt într-o oală, adăugăm piureul de fasole, amestecăm bina şi turnăm apă clocotită sau zeamă de carne.
Dăm sare şi piper. Punem o bucăţică de unt în castron şi turnăm deasupra supa. Servim cu crutoane prăjite.
Poftă bună!
Buna tare supa crema de fasole.