Supă cremă de fasole boabe

Printeaza

Supă cremă de fasole boabe

Ingrediente:Supă cremă de fasole boabe

  • 300 g fasole
  • 1 ceapă
  • 1 bucăţică ţelină
  • 1 cartof
  • 1 fir de praz (partea albă)
  • 1 morcov
  • 1 pătrun­jel
  • 1 păstirnac
  • 50—60 g unt
  • 1,5 1 apă clocotită sau zeamă de carne
  • sare
  • piper după plac
  • crutoane prăjite

 

Mod de preparare:

Alegem fasolea şi o spălăm. Putem să o punem din ajun la muiat. A doua zi aruncăm apa, umplem cu apă rece cît să acopere fasolea şi aşezăm cratiţa la foc. Lăsăm să fiarbă încet, cu zarzavatul, 2—3 ore, ca să scadă.

Cînd este gata, dăm fa­solea fierbinte prin sită, împreună cu car­toful, ceapa, ţelina şi prazul. înfierbîntăm o bucăţică de unt într-o oală, adăugăm piureul de fasole, amestecăm bina şi tur­năm apă clocotită sau zeamă de carne.

Dăm sare şi piper. Punem o bucăţică de unt în castron şi turnăm deasupra supa. Servim cu crutoane prăjite.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Buna tare supa crema de fasole.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.