Supa-cremă de fasole cu creveţi
PrinteazaO reteta de supa crema de fasole cu creveti din: fasole alba, scoici, creveti, usturoi, ulei de masline extravirgin, ardei iute, patrunjel, sare, piper si paine prajita.
- 2 conserve cu fasole albă
- 250 g scoici
- 250 g creveţi
- 1 căţel de usturoi
- 5 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 ardei iute
- 1/2 legătură pătrunjel tocat
- sare şi piper
pentru servit:
- felii de pâine prăjită (crutoane)
Mod de preparare:
Scurge fasolea de lichidul din conservă şi spal-o sub jet de apă rece. Pune într-o cratiţă pătrunjelul (din care păstrezi o linguriţă), ardeiul iute, usturoiul şi 4 linguri de ulei şi căleşte-le; adaugă fasolea scursă, pune sare, după gust, şi amestecă-le câteva minute.Adaugă 500 ml de apă (cantitatea diferă în funcţie de cât de groasă se doreşte supa) şi fierbe totul 7-8 minute.
Intre timp, spală bine scoicile, pune-le într-o tigaie şi ţine-le pe foc până când se deschid. Intr-o altă tigaie, prăjeşte câteva minute creveţii decorticaţi, adăugând un fir de ulei, puţin pătrunjel tocat şi sare, după gust, apoi ţine-i la cald.
Pasează amestecul de fasole cu mixerul, toarnă crema obţinută într-o cratiţă şi pune-o pe foc până când clocoteşte. Ţine-o 1 minut, după care pune sare, dacă mai este nevoie.
Prăjeşte pâinea tăiată cubuleţe. Pune supa-cremă fierbinte în farfurii, adaugă crutoanele, aşază deasupra scoicile şi creveţii cu zeama lăsată şi stropeşte cu un fir de ulei de măsline şi condimentează cu piper negru proaspăt râsnit.
Supa-cremă de fasole cu creveţi
Pofta buna!