Supa crema de fructe de padure

Printeaza

Supa crema de fructe de padure din: cartofi, telina, lapte, smantana, condiment vegetal, bacon, fructe de padure, zahar, crutoane sau sticksuri cu mac si susan, frunze pentru decor, unt.

Ingrediente:Supa crema de fructe de padure

  • 500 g cartofi
  • 1 ţelină mică
  • 100 ml lapte
  • 125 ml smântână pentru gătit
  • sare sau condiment vegetal
  • 150 g bacon
  • 100 g fructe de pădure
  • 2 linguri zahăr
  • crutoane sau sticksuri cu mac şi susan (opţional)
  • mix de frunze pentru decor (frunze de sfeclă roşie, rucola)
  • 1 lingură unt

 

Mod de preparare:

Cureţi legumele, apoi le tai cubuleţe. Pui legumele într-o oală cu apă şi puţină sare şi le fierbi până intră furculiţa în ele.

Le scurgi de apa în care au fiert, le transferi într-un robot de bucă­tărie (sau blender) şi mixezi până obţii o pastă omogenă. Separat, încălzeşti laptele şi smântână pen­tru gătit, adăugând cubul de unt şi pui totul peste mixul de legume.

Asezonezi cu sare sau condi­ment vegetal, pentru gust. Se­parat, tai felii subţiri din bacon, pe care le prăjeşti într-o tigaie, până devin crocante. După ce le-ai prăjit, le scoţi, iar în gră­simea rezultată prăjeşti crutoane de pâine, pentru un gust intens de bacon.

Serveşti supa cu un sos de fructe de pădure, pe care îl faci astfel: fructele de pădure le pui într-o tigaie cu 2 linguri de zahăr şi poţi adăuga şi puţină apă. Fierbi până obţii un sos. Stre­cori sosul, apoi îl poţi folosi.

Serveşti aşa: Pui supa-cremă în farfurie, iar în centru aşezi bucăţi de bacon crocant, apoi torni puţin sos de fructe de pă­dure, presari crutoane (sau sticks/ grisină) şi mixul de frunze.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.