Supa crema de fructe de padure
PrinteazaSupa crema de fructe de padure din: cartofi, telina, lapte, smantana, condiment vegetal, bacon, fructe de padure, zahar, crutoane sau sticksuri cu mac si susan, frunze pentru decor, unt.
- 500 g cartofi
- 1 ţelină mică
- 100 ml lapte
- 125 ml smântână pentru gătit
- sare sau condiment vegetal
- 150 g bacon
- 100 g fructe de pădure
- 2 linguri zahăr
- crutoane sau sticksuri cu mac şi susan (opţional)
- mix de frunze pentru decor (frunze de sfeclă roşie, rucola)
- 1 lingură unt
Mod de preparare:
Cureţi legumele, apoi le tai cubuleţe. Pui legumele într-o oală cu apă şi puţină sare şi le fierbi până intră furculiţa în ele.
Le scurgi de apa în care au fiert, le transferi într-un robot de bucătărie (sau blender) şi mixezi până obţii o pastă omogenă. Separat, încălzeşti laptele şi smântână pentru gătit, adăugând cubul de unt şi pui totul peste mixul de legume.
Asezonezi cu sare sau condiment vegetal, pentru gust. Separat, tai felii subţiri din bacon, pe care le prăjeşti într-o tigaie, până devin crocante. După ce le-ai prăjit, le scoţi, iar în grăsimea rezultată prăjeşti crutoane de pâine, pentru un gust intens de bacon.
Serveşti supa cu un sos de fructe de pădure, pe care îl faci astfel: fructele de pădure le pui într-o tigaie cu 2 linguri de zahăr şi poţi adăuga şi puţină apă. Fierbi până obţii un sos. Strecori sosul, apoi îl poţi folosi.
Serveşti aşa: Pui supa-cremă în farfurie, iar în centru aşezi bucăţi de bacon crocant, apoi torni puţin sos de fructe de pădure, presari crutoane (sau sticks/ grisină) şi mixul de frunze.
Pofta buna!