Supa crema de gris
PrinteazaSupa crema de gris din: cartofi, morcov, dovlecel, fasole, unt, lapte, sare, gris.
- 2 cartofi
- 1 morcov
- 1 dovlecel
- 3-6 păstăi de fasole
- 1 linguriţă cu unt
- 2 linguri cu lapte
- 1/4 linguriţă cu sare
- 1/2 linguriţă cu gris
Mod de preparare:
Curăţaţi legumele, spălati-le, tăiaţi-le felii, puneţi-le să fiarbă cu apă caldă. Lucraţi la foc potrivit, fierbeţi 30 nin şi scoateţi legumele fierte în castron.
Treceţi-le prin sită sau pe râzătoare inox, puneţi-le să fiarbă în supa caldă cu puţină sare şi grisul adăugat în ploaie când supa începe să fiarbă.
După 10 min (timp necesar să fiarbă grisul) trageţi oala de pe foc, adăugaţi untul şi laptele, amestecaţi cu o lingură de lemn pentru omogenizare.
Pofta buna!