Supa crema de gulii cu verdeata
PrinteazaSupa crema de gulii cu verdeata din: gulii, ceapa, morcov, condiment, lapte, faina, unt, patrunjel.
- 5 gulii tinere
- 1 ceapă mijlocie
- 1 morcov
- 2 linguriţe condiment din legume uscate
- 750 ml lapte
- 2 linguri făină
- 2 linguri unt sau margarină
- 1 legătură pătrunjel sare
Mod de preparare:
Cureţi şi speli guliile, ceapa şi morcovul, le tai mărunt şi le pui la fiert în 1 1/2 l apă, împreună cu concentratul de legume. Când sunt fierte, le strecori şi le treci prin sită.
Topeşti untul sau margarina într-o oală de 3 litri, presari făina şi mixezi energic. Stingi cu supă de legume, pe care o torni treptat, în cantităţi mici, amestecând mereu.
Torni, de asemenea, laptele pasteurizat încălzit şi adaugi piureul de legume.
După ce mai fierbi supa-cremă timp de 5 minute, la foc mic, sărezi şi condimentezi după gust şi presari pătrunjelul fin tocat. Aduci la masă porţiile alături de smântână şi de crutoane de pâine.
Supa crema de gulii cu verdeata
Pofta buna!