Supa-crema de gulii si praz

Printeaza

Supa-crema de gulii si praz din: gulii, praz, cartofi, morcov, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Supa-crema de gulii si praz

  • 6 gulii
  • 2 fire praz
  • 3 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 l apă fiartă
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Cureţi primele două frunze de la praz şi îl tai rondele. Cureţi de coajă guliile şi le tai cubuleţe, la fel procedezi şi cu cartofii  şi morcovul.

Incingi uleiul şi căleşti uşor prazul, apoi adaugi guliile şi cartofii, amesteci câteva minute şi torni apa fierbinte. Laşi să fiarbă până când se înmoaie guliile.

Dai deoparte vasul şi mixezi legumele, apoi le treci prin sîtă, pentru a scăpa de eventualele părţi lemnoase ale guliilor. Aşezi din nou vasul pe foc, potriveşti gustul de sare, piper şi opreşti focul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.