Supa-crema de gulii si praz
PrinteazaSupa-crema de gulii si praz din: gulii, praz, cartofi, morcov, ulei, sare, piper.
- 6 gulii
- 2 fire praz
- 3 cartofi
- 1 morcov
- 1 l apă fiartă
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Cureţi primele două frunze de la praz şi îl tai rondele. Cureţi de coajă guliile şi le tai cubuleţe, la fel procedezi şi cu cartofii şi morcovul.
Incingi uleiul şi căleşti uşor prazul, apoi adaugi guliile şi cartofii, amesteci câteva minute şi torni apa fierbinte. Laşi să fiarbă până când se înmoaie guliile.
Dai deoparte vasul şi mixezi legumele, apoi le treci prin sîtă, pentru a scăpa de eventualele părţi lemnoase ale guliilor. Aşezi din nou vasul pe foc, potriveşti gustul de sare, piper şi opreşti focul.
Pofta buna!