Supa-crema de hribi cu cartofi si cimbru
PrinteazaSupa-crema de hribi cu cartofi si cimbru din: hribi proaspeţi, cartofi noi, unt, ulei de masline, supa de legume, cimbru proaspat, sare de mare, piper.
Ingrediente:
- 350 g hribi proaspeţi
- 100 g cartofi noi
- 20 g unt
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 l supă de legume
- cimbru proaspăt
- sare de mare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi hribii şi îi speli în s mai multe ape. Decojeşti cartofii şi, după ce i-ai spălat, îi tai în rondele subţiri.
Intr-o oală cu volumul de 3 litri, topeşti untul şi uleiul de măsline, pui hribii şi îi laşi să se rumenească timp de câteva minute.
Scoţi câţiva hribi căliţi pentru a decora porţiile, după care adaugi în oală cartofii şi stingi cu supa caldă de legume.
Laşi să fiarbă în jur de 20-25 de minute, la foc mediu, fără să acoperi vasul. La sfârşitul fierberii, hribii trebuie să-şi piardă elasticitatea şi să poată fi tăiaţi cu uşurinţă.
Strecori supa şi mixezi în blender ciupercile şi cartofii împreună cu o parte din supă, până obţii un piure fin.
Pui din nou piureul în oala cu zeama rămasă, împreună cu sare, piperai cimbru verde tocat mărunt.
Omogenizezi supa şi o repartizezi în farfurii, unde poţi să mai adaugi, după dorinţă, şi câte 1 linguriţă de ulei de măsline de cea mai bună calitate.
Supa-crema de hribi cu cartofi si cimbru
Pofta buna!