Supa crema de legume asortate
PrinteazaSupa crema de legume asortate din: morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, cartofi, rosii, fasole verde, patrunjel, ulei, usturoi.
- 1-2 morcovi
- 1 pătrunjel
- 1 păstârnac
- 1/2 telină
- 2 cepe
- 250 g cartofi
- 250 g roşii coapte
- o mână de fasole verde
- 1 legătură pătrunjel verde
- 2 linguri ulei
- eventual 2-3 catei de usturoi
Mod de preparare:
Zarzavatul se curăţă şi se spală bine, apoi se taie în jumătăţi sau sferturi şi se pune la fiert în 3-4 I de apă. După ce zarzavatul a fiert, supa se strecoară şi este folosită în continuare la realizarea cremei.
Separat, ceapa tăiată mărunt este prăjită puţin (înmuiată) într-o tigaie cu ulei şi apoi este adăugată în oala de supă. Tot în supă se adaugă roşiile (tăiate mărunt şi curăţate bine de coajă), cartofii tăiaţi cubulete şi eventual usturoiul.
Se sărează şi se pune din nou la fiert la foc domol.
Când toate legumele au fiert bine, supa se strecoară, iar legumele fierte se pasează cu furculita printr-o sită sau printr-o strecurătoare deasă.
Pentru a obtine consistenta dorită, este bine ca initial pasta rezultată să fie subfiată cu numai jumătate din cantitatea de supă, după care se poate adăuga după dorinţă încă o parte sau chiar toată supa.
Crema este dată încă în 2-3 clocote, după care se adaugă fasolea verde fiartă separat. Tot la final se mai poate adăuga 1 lingură ulei crud.
Supa se serveşte caldă, eventual cu crutoane.
Pofta buna!