Supa-crema de legume coapte cu cimbru

Printeaza

Supa-crema de legume coapte cu cimbru din: morcovi, sfecla, usutroi, ulei de masline, apa, cimbru, sare, piper, turmeric, smantana dulce.

Supa-crema de legume coapte cu cimbru

Ingrediente:

  • 2 morcovi mari
  • 1 sfecla de dimeniune medie
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • apă
  • cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • turmeric
  • 100 ml smantana dulce

Mod de preparare:

Cureţi şi speli toate legu­mele. Tai cubuleţe sau în rondele fine morcovii şi sfecla, iar ceapa, după preferinţă.

Decojeşti căţeii de usturoi. Aşezi totul într-o tavă tape­tată cu hârtie de copt şi le stropeşti cu puţin ulei de măsline.

Presari cimbrul uscat, sarea şi puţin piper. Coci legumele în cuptor, la foc mediu, pentru aproxi­mativ 30 de minute.

Pui legumele coapte în­tr-o cratiţă, la foc mic. Torni peste ele 1 litru de apă caldă sau puţin mai mult, dacă e nevoie să-l acopere. Când supa dă în clocot, stingi focul şi laşi supa să se mai răcească

Pasezi supa cu un mixer vertical-sau într-un blender, adaugi sare şi condimente după gust şi o mai pui pe foc pentru 5 minute, pentru câteva clocote.

Smântână poate fi adăugată fie la sfârşit, în oală, fie în fie­care porţie, la servire.

Supa-crema de legume coapte cu cimbru

Supa_crema_de_legume_copate_cu_cimbru

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.