Supa-crema de legume coapte cu cimbru
PrinteazaSupa-crema de legume coapte cu cimbru din: morcovi, sfecla, usutroi, ulei de masline, apa, cimbru, sare, piper, turmeric, smantana dulce.
Ingrediente:
- 2 morcovi mari
- 1 sfecla de dimeniune medie
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- apă
- cimbru uscat
- sare
- piper
- turmeric
- 100 ml smantana dulce
Mod de preparare:
Cureţi şi speli toate legumele. Tai cubuleţe sau în rondele fine morcovii şi sfecla, iar ceapa, după preferinţă.
Decojeşti căţeii de usturoi. Aşezi totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le stropeşti cu puţin ulei de măsline.
Presari cimbrul uscat, sarea şi puţin piper. Coci legumele în cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 30 de minute.
Pui legumele coapte într-o cratiţă, la foc mic. Torni peste ele 1 litru de apă caldă sau puţin mai mult, dacă e nevoie să-l acopere. Când supa dă în clocot, stingi focul şi laşi supa să se mai răcească
Pasezi supa cu un mixer vertical-sau într-un blender, adaugi sare şi condimente după gust şi o mai pui pe foc pentru 5 minute, pentru câteva clocote.
Smântână poate fi adăugată fie la sfârşit, în oală, fie în fiecare porţie, la servire.
Supa-crema de legume coapte cu cimbru
Pofta buna!