Supă-cremă de legume cu file de macrou afumat
PrinteazaSupă-cremă de legume cu file de macrou afumat din: linte rosie, macrou afumat, supa de legume, cartofi, ardei gras, ceapa, morcov, tulpina de apio, mazare, ulei de masline, sare, boia.
- 200 g linte rosie
- 250 g file macrou usor afumat
- 1 l de apa sau supa de legume
- 2 cartofi de marime medie
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 tulpina de apio
- 1 ceasca mazare fiarta
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- boia dulce si iute, pentru decor
Mod de preparare:
Cureţi şi speli legumele. Tai mărunt ceapa, morcovul, ardeiul, cartofii şi tija de ţelină. Le pui la fiert împreună cu lintea roşie, într-un litru de apă, pentru 15 minute. Dacă fileul de peşte e prea sărat sau prea afumat, îl opăreşti timp de 1 minut.
După ce legumele au fiert, le pasezi în blender sau cu ajutorul mixerului vertical. Adaugi uleiul de măsline şi condimentezi cu sare şi boia, apoi adaugi mazărea şi fileul de macrou mărunţit. Serveşti supa cu crutoane de pâine integrală, frecate cu usturoi şi unse cu ulei de măsline.
Supă-cremă de legume cu file de macrou afumat
Pofta buna!