Supa – crema de legume cu friganele
PrinteazaSupa – crema de legume cu friganele din: conopida, ceapa, morcov, fasole verde, gogosari, patrunjel, unt, smantana, sare, piper, paine, oua, ulei.
- 4-5 bucheţele de conopidă
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 mână de fasole verde congelată
- 6 gogoşari
- 1 rădăcină pătrunjel
- 100 g unt
- 150 g smântână
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Ingrediente frigănele:
- 4 felii de pâine de o zi
- 2 ouă
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, morcovul, 2 gogoşari şi rădăcina de pătrunjel, le tai bucăţi mai mari şi le pui la fiert în apă cât să le acopere. Când dă în clocot adaugi şi bucheţelele de conopidă şi fasolea verde, presari un praf de sare şi laşi să fiarbă foarte bine.
Apoi, le pasezi cu tot cu zeamă, amesteci cremă de legume cu untul şi smântână şi mai dai într-un clocot. Presari verdeaţa tocată şi potriveşti de sare.
Cum procedezi pentru frigănele: Baţi ouăle cu un praf de sare, treci fiecare felie de pâine prin ouăle bătute şi le prăjeşti în ulei încins. Cureţi gogoşarii rămaşi de cotoare, îi umpli cu supa-cremă de legume şi îi aduci la masă cu frigănelele alături.
Pofta buna!