Supa crema de legume cu parmezan

Printeaza

Supa crema de legume cu parmezan din: cartofi, morcov, ceapa, telina, ardei, usturoi, rosii, unt, ulei, sare, piper, vegeta, smantana, parmezan.

Ingrediente:Supa crema de legume cu parmezan

  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ceapă roşie
  • 100 g ţelină
  •  1 ardei verde gras
  •  2 căţei de usturoi
  • 100 g roşii decojite
  • 50 g unt
  • 5o ml ulei
  •  sare
  •  piper
  • 2 cubuleţe vegeta de pui
  •  2 linguri smântână de gătit
  • 1 linguriţă parmezan raş

 

Mod de preparare:

Cureţi legumele, le speli şi le tai în bucăţi mai mici. Pui untul la topit şi uleiul la încins şi căleşti toate legumele, inclusiv ceapa şi usturoiul. După ce s-au călit, pui apă cât să le cuprindă, adaugi sare, piper şi cuburile de vegeta şi laşi să fiarbă.

După ce s-au fiert legumele, strecori zeama şi cu ajutorul unui mixer vertical pasezi legumele până vei obţine o supă-cremă (zeama nu o arunci, o foloseşti la pasatul legumelor). După ce obţii consistenţa dorita a supei, condimentezi cu sare, piper şi adaugi smântână.

Laşi să mai dea un clocot şi apoi supa poate fi servită cu parmezan ras şi crutoane de pâine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.