Supa crema de legume cu parmezan
PrinteazaSupa crema de legume cu parmezan din: cartofi, morcov, ceapa, telina, ardei, usturoi, rosii, unt, ulei, sare, piper, vegeta, smantana, parmezan.
- 2 cartofi
- 1 morcov
- 1 ceapă roşie
- 100 g ţelină
- 1 ardei verde gras
- 2 căţei de usturoi
- 100 g roşii decojite
- 50 g unt
- 5o ml ulei
- sare
- piper
- 2 cubuleţe vegeta de pui
- 2 linguri smântână de gătit
- 1 linguriţă parmezan raş
Mod de preparare:
Cureţi legumele, le speli şi le tai în bucăţi mai mici. Pui untul la topit şi uleiul la încins şi căleşti toate legumele, inclusiv ceapa şi usturoiul. După ce s-au călit, pui apă cât să le cuprindă, adaugi sare, piper şi cuburile de vegeta şi laşi să fiarbă.
După ce s-au fiert legumele, strecori zeama şi cu ajutorul unui mixer vertical pasezi legumele până vei obţine o supă-cremă (zeama nu o arunci, o foloseşti la pasatul legumelor). După ce obţii consistenţa dorita a supei, condimentezi cu sare, piper şi adaugi smântână.
Laşi să mai dea un clocot şi apoi supa poate fi servită cu parmezan ras şi crutoane de pâine.
Pofta buna!