Supa cremă de legume de toamnă
PrinteazaSupa cremă de legume de toamnă
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 2 cepe
- 1 ţelină
- 2-3 cartofi
- 1 mână de fasole verde
- 2-3 frunze de varză
- 2 ardei graşi
- 1 dovlecel
- 2 bucheţele de conopidă
- 100 g unt
- 1 lingură făină
- 1 legătură pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Cureţi toate legumele, le speli şi le pui la fiert în apă cu sare. După ce toate s-au înmuiat, le scurgi bine şi le mixezi sau le treci prin sită.
Separat, topeşti untul într-o cratiţă, rumeneşti făina, adaugi piureul de legume şi le laşi să se înăbuşe câteva minute. Stingi cu zeama în care au fiert şi mai laşi pe foc 15 minute.
La sfârşit presari verdeaţa tocată.
Supa cremă de legume de toamnă
Poftă bună!