Supa crema de legume in amestec
PrinteazaSupa crema de legume in amestec din: cartofi, morcovi, gulii, patarnac, praz, mere, telina, faina, sare, chimen.
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 2 gulii
- 2 rădăcini de păstărnac
- 1 praz
- 2 mere verzi
- 1 ţelină
- 1 lingură cu făina
- sare
- 1 lingură cu chimen
Mod de preparare:
Curăţaţi legumele de coajă, le tăiaţi felii, le aşezaţi în straturi într-o oală mare, acoperite cu 2 litri de apă. Fierbeţi cu vasul acoperit, cu 1 lingură de sare pusă după primul clocot, până când legumele se desfac uşor la atingere.
Se răcesc legumele, se trec prin sită, amestecaţi cu 1 lingură cu faină. Puneţi totul să fiarbă în zeama de legume încă 10 min, împreună cu zeama de chimen (dacă este pe gustul tuturor mesenilor).
Zeama de chimen se obţine fierbând o lingură cu chimen într-o cană cu apă timp de 10 min. Lăsaţi supa să se răcească 15-20 min.
Serviţi cu sau fără crutoane.
Pofta buna!