Supa crema de legume in amestec

Printeaza

Supa crema de legume in amestec din: cartofi, morcovi, gulii, patarnac, praz, mere, telina, faina, sare, chimen.

Ingrediente:Supa crema de legume in amestec

  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 gulii
  • 2 rădăcini de păstărnac
  • 1 praz
  • 2 mere verzi
  • 1 ţelină
  • 1 lingură cu făina
  • sare
  • 1 lingură cu chimen

 

Mod de preparare:

Curăţaţi legumele de coajă, le tăiaţi felii, le aşezaţi în straturi într-o oală mare, acoperite cu 2 litri de apă. Fierbeţi cu vasul acoperit, cu 1 lingură de sare pusă după primul clocot, până când legumele se desfac uşor la atingere.

Se răcesc legumele, se trec prin sită, amestecaţi cu 1 lingură cu faină. Puneţi totul să fiarbă în zeama de legume încă 10 min, împreună cu zeama de chimen (dacă este pe gustul tuturor mesenilor).

Zeama de chimen se obţine fierbând o lingură cu chimen într-o cană cu apă timp de 10 min. Lăsaţi supa să se răcească 15-20 min.

Serviţi cu sau fără crutoane.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.