Supa crema de legume servita cu crutoane
PrinteazaSupa crema de legume servita cu crutoane din: morcovi, pastarnac, telina, ceapa, conopida, cartof, broccoli, sare, piper, mirodenii, paine, ulei de masline.
- 3 morcovi
- 3 bucăţi de păstârnac
- o bucată de ţelină
- 2 cepe
- un bucheţel de conopidă
- un cartof
- un bucheţel de broccoli
- sare
- piper
- mirodenii
- pâine
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Curăţă toate legumele, taie-le cubuleţe şi pune-le la fiert. Când sunt moi, moi scurge-le (nu uita să păstrezi totuşi o căniţă de apă), după care pasează-le cu ajutorul unui robot.
Adaugă apa ca să obţii o consistenţă cremoasă, după care răsfaţă amestecul cu sare, piper şi o lingură de ulei de măsline. Crutoanele se fac simplu: în tavă pui cubuleţele de pâine stropite cu ulei de măsline şi mirodenii (oregano, curry, busuioc etc.) şi le laşi la cuptor până devân rumene şi crocante.
Pofta buna!