Supa-crema de legume si creveti
PrinteazaSupa-crema de legume si creveti din: creveti, ulei de masline, ceapa, fenicul, morcovi, vin, brandy, conserva de rosii, supa de peste, paprika, smantana, creveti, sare, piper.
- 450 g creveţi
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă
- 1 bulb de fenicul
- 2 morcovi mari
- 150 ml vin alb sec
- 1 lingură brandy
- 400 g conservă de roşii
- 1 litru supă de peşte
- 1 linguriţă de paprika
- 150 ml smântână lichidă
- 8 creveţi mari
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se prăjesc în ulei, cca 10 minute, ceapa tocată, feni-culul tăiat mărunt şi morcovii tăiaţi cubuleţe.
Carapacele crustaceelor se prăjesc în ulei, apoi se mărunţesc la blender, până se formează o pastă fină, care îngroaşă supa. Se adaugă vinul şi brandy-ul, se fierb 1 min., apoi se adaugă roşiile tăiate, supa de peşte şi paprika.
Se acoperă vasul şi se fierb 30 min., la foc mic. Intre timp, se taie creveţii mărunt.
Se mixează supa la blender până devine cremoasă. Se trece înapoi într-o oală curată, se adaugă creveţii şi se fierb 10 min., apoi se mixează iar la blender. Se lasă la frigider peste noapte.
Inainte de servire se adaugă smântână lichidă şi se încălzeşte. Se ornează cu creveţi traşi în unt şi frunze de fenicul.
Pofta buna!