Supa crema de linte rosie cu chorizo si iaurt
PrinteazaSupa crema de linte rosie cu chorizo si iaurt din: bacon, ceapa, seminte de chimion, usturoi, paprika afumata, zahar, otet de vin rosu, rosii, supa de pui si iaurt.
- 200 g chorizo, decojit si taiat cubulete (bacon)
- 1 ceapa mare, tocata
- 1 varf de cutit seminte de chimion
- 3 catei de usturoi, tocati
- paprika afumata, plus extra pentru presarat
- 1 praf de zahar
- 1 strop de otet din vin rosu
- 2 conserve x 400 g de rosii tocate
- 850 ml supa de pui
- iaurt, pentru sevit
Mod de preparare:
Incinge uleiul intr-o tigaie mare. Adauga chorizo si tine-l pe foc pana devine crocant. Cu o spumiera, scoate-l intr-un bol, lasand grasimea in tigaie. Caleste ceapa, morcovii si semintele de chimion 10 minute, apoi adauga usturoiul si mai prajeste totul 1 minut. Presara paprika si zaharul, lasa totul pe foc inca 1 minut, apoi toarna un strop de otet.
Adauga lintea, amestecand ingredientele, apoi toarna rosiile si supa de pui. Amesteca din nou toate ingredientele si lasa-le sa fiarba 30 de minute sau pana ce lintea devine frageda. Paseaza totul cu ajutorul unui blender de mana – trebuie sa obtii o supa aproape cremoasa.
Serveste- in boluri, stropita cu iaurt si ulei de masline. Presara deasupra bucatile de chorio si un pic de paprika.
Supa crema de linte rosie cu chorizo si iaurt
Pofta buna!
Lipsesc din ingrediente lintea si morcovul