Supa-crema de linte verde
PrinteazaSupa-crema de linte verde din: linte, praz, morcov, pastarnac, telina, usturoi, dafin, ienibahar, sare, ulei.
- 100 g linte verde
- partea albă de la 1 fir de praz
- 1 morcov
- 1 păstârnac mic
- 1 ţelină mică
- 1-2 căţei de usturoi
- 1 foaie de dafin
- 1 bob ienibahar
- sare
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Speli lintea în mai multe ape şi o laşi să se înmoaie 30 de minute, în apă călduţă. O fierbi şi schimbi apa după primele clocote. în alt vas, căleşti puţin, în ulei de măsline, legumele tăiate bucăţi.
Când şi-au schimbat culoarea, adaugi peste ele lintea cu apă cu tot, ienibaharul şi laşi să fiarbă bine.
Păstrezi câteva linguri de linte fiartă, iar restul de legume le mixezi în blender. Adaugi după gust sare, usturoi şi nucşoară, apoi boabele păstrate şi apă, pentru consistenţa dorită.
Serveşti supa cu smântână şi crutoane.
Pofta buna!