Supa crema de mazare cu bacon si smantana
PrinteazaSupa crema de mazare cu bacon si smantana din: unt, ceapa, cimbru, mazare, smantana, bacon, sare, piper.
- 1 lingură unt gras
- 1 ceapă, mare
- 1 lingură cimbru proaspăt, tocat
- 800 ml supă de pui (din cub)
- 600 g boabe de mazăre
- 1 cană smântână fermentată, grasă
- 100 g bacon
- sare
- piper
Mod de preparare:
Topiţi untul într-o oală, la foc mic, adăugaţi ceapa tocată mărunt şi cimbrul. Amestecaţi periodic, lăsaţi să se călească domol 10-12 min, până se înmoaie bine ceapa. Turnaţi supa de pui fierbinte şi mazărea.
Lăsaţi să fiarbă cca 10 min, până e bine fiartă mazărea.
Luaţi de pe foc şi procesaţi cu blenderul, până devine o cremă omogenă. Strecuraţi la loc în oală. Adăugaţi smântână, săraţi după gust şi bateţi bine, să se amestece.
Lăsaţi pe foc până se înfierbântă, fără să clocotească.
Tăiaţi bastonaşe baconul şi prăjiţi-l 3-4 min la foc iute, fără grăsime, amestecând mereu, până se rumeneşte şi devine crocant.
Puneţi în boluri, presăraţi bucăţele de bacon şi serviţi cu pâine prăjită.
Pofta buna!