Supa crema de mazare cu galuste de faina
PrinteazaSupa crema de mazare cu galuste de faina
Ingrediente:
- 1 kg mazăre nouă sau 1 conservă de 800 g
- 2 cepe vechi
- 100 g margarina (sau unt)
- 1 lingură făină
- 1 gălbenuş
- 2 linguri smântână
- 1 linguriţă condiment
Pentru găluşte ai nevoie de:
- 1 ou
- 100 g făină
Mod de preparare:
Căleşti în unt ceapa tăiată mărunt, adaugi făina şi apoi mazărea (curăţată sau spălată de conservant). Le laşi 5 minute să se călească împreună şi între timp pregăteşti o supă din
cubul de concentrat pe care îl dizolvi în 2 I de apă şi dai într-un clocot.
Torni supa peste amestecai de ceapă, făină şi mazăre şi laşi să fiarbă 20 de minute. După acest timp strecori supa, mazărea o treci prin sită, iar zeama o păstrezi. Pasta rezultată o pui iar peste zeamă, amesteci şi dai din nou la foc. între timp, faci găluştele din făină şi ou şi le pui să fiarbă separat în apă cu un pic de sare.
După ce s-au fiert, le scoţi cu o spumieră şi le pui în supă.
Le laşi să dea un clocot împreună, tragi oala de pe foc, laşi supa să se răcească, apoi o dregi cu gălbenuşul frecat cu smântână.
Supa crema de mazare cu galuste de faina
Pofta buna!