Supă-cremă de mazăre cu sepie călită
PrinteazaO reteta de supa crema de mazare cu sepie calita din: ceapa, pastai de mazare, cartof, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare, piper, sepii, si ardei iute.
- 1 ceapă
- 300 g păstăi de mazăre
- 1 cartof mic
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
- 4 sepii medii
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- ardei iute
Mod de preparare:
Curăţă ceapa şi usturoiul şi taie-le bucăţi. Spală cartoful, curăţă-1 de coajă şi taie-l cuburi.Inăbuşă într-o tigaie cu ulei încins ceapa şi usturoiul, adaugă cartofii şi pune sare şi piper, după gust. Toarnă apă mai multă şi lasă-le să fiarbă pe foc mare până se înmoaie.
Opăreşte mazăreacâtevaminute, răceşte-o sub jet de apă şi scurge-o bine.Pune în blender ceapa, cartofii şi păstă- ile de mazăre şi pasează-le, potriveşte gustul de sare şi piper şi strecoară-le prin sită.
Curăţă sepiile şi taie-le fâşii subţirele; căleşte-le rapid într-o tigaie cu 2 linguri de ulei încins. Toarnă supa-cremă în farfurii şi aşază deasupra fâşiile de sepie călită. Stropeşte cu puţin ulei de măsline şi presară puţin ardei iute tocat.
Supă-cremă de mazăre cu sepie călită
Pofta buna!