Supă-cremă de mazăre cu sepie călită

Printeaza

O reteta de supa crema de mazare cu sepie calita din: ceapa, pastai de mazare, cartof, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare, piper, sepii, si ardei iute.

Ingrediente:Supă-cremă de mazăre cu sepie călită

  • 1 ceapă
  • 300 g păstăi de mazăre
  • 1 cartof mic
  • 1 căţel de usturoi
  • 2  linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper
  • 4 sepii medii
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • ardei iute

 

Mod de preparare:

Curăţă ceapa şi usturoiul şi taie-le bucăţi. Spală cartoful, curăţă-1 de coajă şi taie-l cuburi.Inăbuşă într-o tigaie cu ulei încins cea­pa şi usturoiul, adaugă cartofii şi pune sare şi piper, după gust. Toarnă apă mai multă şi lasă-le să fiarbă pe foc mare până se înmoaie.

Opăreşte mazăreacâtevaminute, răceşte-o sub jet de apă şi scurge-o bine.Pune în blender ceapa, cartofii şi păstă- ile de mazăre şi pasează-le, potriveşte gustul de sare şi piper şi strecoară-le prin sită.

Curăţă sepiile şi taie-le fâşii subţirele; căleşte-le rapid într-o tigaie cu 2 linguri de ulei încins. Toarnă supa-cremă în farfurii şi aşază deasupra fâşiile de sepie călită. Stropeşte cu puţin ulei de măsline şi presară puţin ardei iute tocat.

Supă-cremă de mazăre cu sepie călită

Supă-cremă de mazăre cu sepie călită

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.