Supa crema de mazare cu telina si albitura
PrinteazaO reteta foarte simpla si gustoasa de supa crema de mazare din: unt, ceapa, telina, albitura, supa, mazare verde, galbenus de ou, smantana, sare, piper si crutoane de paine prajita.
- unt 100 g
- ceapă 60 g
- ţelină şi albitură 100 g
- supă 1,5 1
- mazăre verde (proaspătă sau din conservă) 400 g
- un gălbenuş de ou
- smântână 100 g
- sare şi piper după gust
- crutoane de pâine prăjită
Mod de preparare:
Ceapa, ţelina şi albitura se taie mărunt şi se prăjesc auriu într-o crăticioară cu unt. Se stinge cu supă sau apă cu o linguriţă de knorr şi se aduce la fierbere.
Se adaugă mazărea spălată şi scursă de apă şi se fierbe până ce aceasta este bine pătrunsă. Se pasează sau se mixează cu ajutorul unui mixer cu cuţit şi se adaugă liezonul format dintr-un gălbenuş de ou şi smântână.
Se condimentează şi se fierbe încă câteva minute la foc mic. Se serveşte fierbinte cu crutoane de pâine prăjită.
Poftă bună!