Supa crema de mazare
PrinteazaSupa crema de mazare
- 3 l apă
- 250 g mazăre
- 1 pătrunjel
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 linguriţă zahăr
- 1 linguriţă ulei
- 1 linguriţă mărat tocat
- sare
- crutoane
Mod de preparare:
Mazărea, aleasă şi spălată (înmuiată de cu seară în apă călduţă, dacă e din aceea deshidratată), o scurgi de apă şi o pui la fiert cu apă călduţă proaspătă. Adaugi ceapa, morcovul şi pătrunjelul.
Laşi să fiarbă într-o cratiţă acoperită, la foc domol. Când legumele sunt fierte, scoţi zarzavatul, îl strecori, iar mazărea şi ceapa le treci prin sită şi le subţiezi cu zeama strecurată.
Pui din nou supa la fiert împreună cu o lingură de ulei şi sare. După ce dă câteva clocote, adaugi mărarul tocat. O serveşti cu crutoane.
Pofta buna!