Supa crema de morcovi cu busuioc

Printeaza

Supa crema de morcovi cu busuioc din: rosii, morcovi, ceapa, usturoi, busuioc, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Supa crema de morcovi cu busuioc

  • 3 conserve roşii întregi
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 10-20 frunze de busuioc proaspăt
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte puţin ulei şi se lasă să se pătrundă puţin ceapa tocată; se adaugă şi căţeii de usturoi tocaţi şi se prăjesc puţin la foc mic. Se adaugă rondele de morcovi şi se lasă să se înmoaie puţin.

Se adaugă roşiile din conservă, busuiocul verde, sare şi piper măcinat, apoi 1,5-2 l apă. Se pune capacul şi se lasă să fiarbă 40 minute.

Apoi se blenduieşte, se sărează şi se piperează după gust. Se pot adăuga şi 200 ml smântână lichidă sau lapte gras. Se serveşte cu parmezan ras, crutoane şi seminţe de cânepă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.