Supa crema de morcovi cu busuioc
PrinteazaSupa crema de morcovi cu busuioc din: rosii, morcovi, ceapa, usturoi, busuioc, ulei, sare, piper.
- 3 conserve roşii întregi
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 10-20 frunze de busuioc proaspăt
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se încălzeşte puţin ulei şi se lasă să se pătrundă puţin ceapa tocată; se adaugă şi căţeii de usturoi tocaţi şi se prăjesc puţin la foc mic. Se adaugă rondele de morcovi şi se lasă să se înmoaie puţin.
Se adaugă roşiile din conservă, busuiocul verde, sare şi piper măcinat, apoi 1,5-2 l apă. Se pune capacul şi se lasă să fiarbă 40 minute.
Apoi se blenduieşte, se sărează şi se piperează după gust. Se pot adăuga şi 200 ml smântână lichidă sau lapte gras. Se serveşte cu parmezan ras, crutoane şi seminţe de cânepă.
Pofta buna!