Supa crema de morcovi cu dafin
PrinteazaSupa crema de morcovi cu dafin din: morcovi, ceapa, ghimbir, iaurt, dafin, ulei, zahar, sare.
- 600 g morcovi
- 1 ceapă
- 1 linguriţă rasă cu ghimbir măcinat
- 100 g iaurt
- 1 l zeamă de legume strecurată
- 1 foaie de dafin
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 1/2 linguriţă cu zahăr
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie morcovii şi ceapa mărunt. Intr-o oală, încălzeşte uleiul la foc mic şi căleşte ceapa, morcovii şi ghimbirul, cam cinci minute, amestecând din când în când. Stinge cu supa de legume, adaugă zahărul, foaia de dafin, sare şi piper.
Fierbe totul cam 30 de minute apoi scoate foaia de dafin. Trece legumele printr-o sită sau aşază-le cu ajutorul unui blender şi subţiază cu supa în care au fiert. Pune din nou la fiert cinci minute, amestecând din când în când.
Opreşte focul şi adaugă iaurtul. Decorează cu verdeaţă.
Pofta buna!