Supa crema de morcovi cu menta
PrinteazaSupa crema de morcovi cu menta din: morcovi, usturoi, ulei, dovlecei, paine, menta, sare, piper.
- 700 g morcovi
- 2 căţei de usturoi
- 1 l supă vegetală
- ulei
- sare
- piper
Pentru crocant de dovlecei:
- 2 dovlecei mari
- 1 felie de pâine uscată
- 1 lingură cu ulei de floarea-soarelui
- 1 fir de mentă proaspătă (opţional)
Mod de preparare:
Curăţă morcovii şi spală-i. Taie-i în felii groase de 1 cm şi pune-i într-o cratiţă. Adaugă supa vegetată şi lasă să fiarbă la foc mic până ce se pătrund complet.
Intre timp, spală dovleceii şi curăţă-i de coajă, apoi taie-i în fâşii (julien). Pune uleiul sau untul într-o tigaie teflonată, iar când este încins, adaugă fâşiile de dovlecel şi 2-3 frunze de mentă.
Căleşte-le 2-3 minute, apoi adaugă felia de pâine măcinată fin cu ajutorul robotului de bucătărie. Amestecă şi lasă crocantul pe foc mic încă 2-3 minute.
După ce au fiert, scoate morcovii din supă şi pasează-i cu mixerul, adăugând treptat supa vegetală şi doi căţei de usturoi curăţaţi. Condimentează cu sare şi piper după gust.
Lasă supa să se răcească şi, înainte de a o servi, adaugă crocantul de dovlecei.
Pofta buna!