Supa crema de morcovi cu menta

Printeaza

Supa crema de morcovi cu menta din: morcovi, usturoi, ulei, dovlecei, paine, menta, sare, piper.

Ingrediente:Supa crema de morcovi cu menta

  • 700 g morcovi
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 l supă vegetală
  • ulei
  • sare
  • piper

Pentru crocant de dovlecei:

  • 2 dovlecei mari
  • 1 felie de pâine uscată
  • 1 lingură cu ulei de floarea-soarelui
  • 1 fir de mentă proaspătă (opţional)

 

Mod de preparare:

Curăţă morcovii şi spală-i. Taie-i în felii groase de 1 cm şi pune-i într-o cratiţă. Adaugă supa vegetată şi lasă să fiarbă la foc mic până ce se pătrund complet.

Intre timp, spală dovleceii şi curăţă-i de coajă, apoi taie-i în fâşii (julien). Pune uleiul sau untul într-o tigaie teflonată, iar când este încins, adaugă fâşiile de dovlecel şi 2-3 frunze de mentă.

Căleşte-le 2-3 minute, apoi adaugă felia de pâine măcinată fin cu ajutorul robotului de bucătărie. Amestecă şi lasă crocantul pe foc mic încă 2-3 minute.

După ce au fiert, scoate morcovii din supă şi pasează-i cu mixerul, adăugând treptat supa vegetală şi doi căţei de usturoi curăţaţi. Condimentează cu sare şi piper după gust.

Lasă supa să se răcească şi, înainte de a o servi, adaugă crocantul de dovlecei.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.