Supa-crema de morcovi si fasole boabe
PrinteazaO reteta de supa crema de morcovi si fasole boabe din: unt, ceapa, morcovi, praz, cartofi, corinadru, usturoi, boabe de fasole, lapte degresat, coriandru, sare, piper si frunze de coriandru. Coriandrul proaspăt măcinat dă o notă aparte acestei supe.
- 15 g unt
- 150 g ceapă, tocată mărunt
- 450 g morcovi, tocaţi mărunt
- 100 g praz tocat
- 300 g cartofi, tăiaţi cuburi
- 1 linguriţă coriandru măcinat
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- 225 g boabe de fasole (de Lima) din conservă, scurse şi clătite
- 300 ml lapte degresat
- 1 linguri coriandru propaspăt, tocat
- sare si piper negru
ornare:
- frunze proaspete de coriandru
Mod de preparare:
Se topeşte untul într-o cratiţă mare, se pune ceapa, se acoperă cu un capac şi se lasă să se rumenească 5-8 minute până când s-a înmuiat. Se adaugă apoi morcovii, prazul, cartofii, coriandrul măcinat şi usturoiul, se acoperă şi se lasă să se călească 5 minute.
Se adaugă fasolea şi 900 ml de apă, iar apoi se lasă să dea în clocot. Se reduce imediat flacăra, se acoperă si se mai lasă la foc mic 20 de minute sau până când legumele sunt fierte. Se scoate supa de pe foc şi se pasează într-un blender sau cu ajutorul unui mixer manual.
Se adaugă în amestec laptele şi coriandrul tocat. Se sărează şi se piperează. Se reîncălzeşte supa fa foc mic pentru ca laptele adăugat să nu coaguleze. Se serveşte ornată cu frunze de coriandru.
Supa-crema de morcovi si fasole boabe
Poftă bună!