Supa crema de morcovi si rosii
PrinteazaSupa crema de morcovi si rosii din: rosii, morcovi, ceapa, usturoi, busuioc, ulei, sare, piper.
- 3 conserve roşii
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 10-20 frunze de busuioc
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se încălzeşte puţin ulei şi se lasă să se pătrundă puţin ceapa tocată; se adaugă şi căţeii de usturoi tocaţi şi se prăjesc puţin la foc mic. Se adaugă rondele de morcovi şi se lasă să se înmoaie puţin.
Se adaugă roşiile din conservă, busuiocul verde, sare şi piper măcinat, apoi 1,5-2 l apă. Se pune capacul şi se lasă să fiarbă 40 minute.
Apoi se blenduieşte, se sărează şi se piperează după gust. Se pot adăuga şi 200 ml smântână lichidă sau lapte gras.
Pofta buna!