Supa crema de napi cu usturoi
PrinteazaSupa crema de napi cu usturoi din: ceapa, usturoi, napi, sare, piper, cimbru, smantana.
- 1 ceapă mică roşie
- 2 căţei de usturoi
- 1 kg napi (spălaţi, curăţaţi si tăiati rondele)
- 1 cub concentrat de legume
- 1,5 l apă
- sare
- piper
- cimbru
- smântână
- 1 lingură ulei
- 1 foaie de dafin
Mod de preparare:
In ulei şi 2 linguri de apă se călesc ceapa şi usturoiul, iar când devin transparente, se pun napii. Se lasă pe foc 10 minute, apoi se pune apă călduţă în care a fost dizolvat cubul de concentrat.
Se lasă la foc mic 30 de minute, se dă deoparte şi se blenduieşte, asezonând supa cu sare, piper şi puţin cimbru.
Se serveşte cu o lingură de smântână degresată.
Pofta buna!