Supa crema de orez
PrinteazaSupa crema de orez
- 250 g orez
- 100 ml ulei
- 2-3 linguri faina
- 1/2 lamaie
- marar
- patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Orezul ales si bine spalat se pune la fiert in apa cu sare pana fierbe bine cat sa poata fi trecut prin sita. Intr-o alta oala se pune ulei sa se incinga, se adauga faina, care se lasa foarte putin sa se rumeneasca si apoi se stinge cu apa in care a fiert orezul.
Se pune orezul trecut prin sita, se pune si restul apei in care a fiert orezul si se lasa sa fiarba doua-trei clocote. Se potriveste de sare, se adauga zeama strecurata a lamaiei si restul uleiului. Se mananca si cu crutoane, dar mai ales cu verdeata deasupra.
Pofta buna!
Asta chiar o sa incerc. Spre rusinea mea nu am incercat niciodata. Sincer nici nu am auzit de supa crema de orez