Supa-crema de peste cu zarzavat si ienibahar
PrinteazaSupa-crema de peste cu zarzavat si ienibahar din: peşte (nu numai carne, ci şi schelet, coadă, cap – fără ochi), zarzavat de supă (morcovi, rădăcină de păstrârnac, rădăcină de pătrunjel), dafin, ceapa, piper negru, ienibahar, apă, unt, făină, baghetă, pătrunjel.
Ingrediente:
- 400 g peşte (nu numai carne, ci şi schelet, coadă, cap – fără ochi)
- 400 g zarzavat de supă (morcovi, rădăcină de păstrârnac, rădăcină de pătrunjel)
- 2 foi de dafin
- 1 ceapă tocată
- 4 boabe piper negru
- 4 boabe ienibahar
- 1800 ml apă
- 1 1/2 lingură unt
- 1 1/2 lingură făină
- 1 baghetă tăiată cuburi sau felii
- 2 linguri pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Se aşază într-o oală bucăţile de peşte spălate împreună cu rădăcinoasele curăţate şi tăiate cuburi. Se adaugă ceapa, mirodeniile şi apa şi se dau în clocot.
Se îndepărtează spuma care se formează la suprafaţă; nu se amestecă şi se lasă să fiarbă la foc moale până ce se înmoaie legumele.
Apoi se scoate din supă o parte din cantitatea de morcovi, ţelină şi pătrunjel; se lasă supa să mai fiarbă cca 1 oră.
Se încinge untul într-o tigaie şi se căleşte puţin făina. Se strecoară supa; carnea se pune deoparte. într-o oală, se bate rântaşul cu 1200 ml supă şi se lasă să mai fiarbă 25 min. amestecând frecvent.
Se sărează şi se piperează supa. Se taie bucăţi legumele fierte puse deoparte şi se aşază în supa caldă, împreună cu bucăţile de peşte.
Se prăjesc bucăţile de pâine, în cuptor sau într-o tigaie, în unt. Se serveşte supa cu aceste crutoane, presărată cu pătrunjel verde.
Supa-crema de peste cu zarzavat si ienibahar
Pofta buna!