Supa crema de peste si midii
PrinteazaSupa crema de peste si midii din: midii, supa de peste, cartofi, carne de peste, patrunjel.
- 500 g de midii
- 1 l supa de peste
- 500 g de cartofi albi
- 200 g carne de peşte alb sau somon
- 1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Se scurge într-o cratiţă mare sosul dintr-un pachet vidat de 500 g de midii în sos de smântână şi se toarnă 1 litru supă de peşte fierbinte.
Se adaugă 500 g de cartofi albi, tăiaţi în cubuleţe, se acoperă şi se dă în clocot. Se ia capacul şi se fierbe la foc mic cam 12 minute sau până când cartofii sunt foarte moi.
Intre timp, se taie 200 g carne de peşte alb sau somon în bucăţi mari, apoi se toacă 1 legătură de pătrunjel.
Se amestecă peştele şi midiile în supă, care apoi se fierbe la foc mic 3 minute, până când carnea de peşte este opacă şi se fărâmiţează uşor.
Se adaugă cea mai mare parte a pătrunjelului, apoi se serveşte cu restul de pătrunjel presărat pe deasupra şi cu pâine crocantă.
Pofta buna!