Supa-crema de pui
PrinteazaSupa-crema de pui din: piept de pui, cartofi, telina, morcov, lapte, ceapa, patrunjel, sare.
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 500 g cartofi
- 1 telina
- 1 morcov
- 250 ml lapte
- 1 ceapa
- patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Spală pieptul de pui şi pune-l la fiert în apă cu sare. Adună spuma de câte ori este nevoie. Adaugă ceapa întreagă, cartofii, ţelina şi morcovul tăiate cubuleţe. Lasă-le să fiarbă la foc mic.
După ce carnea este bine fiartă, strecoară supa, zdrobeşte legumele, iar carnea de pui tai-o cubuleţe. Subţiază piureul de legume cu lapte şi zeama în care au fiert.
Adaugă cubuleţele de carne, după care lasă pe foc să mai dea în câteva clocote. Potriveşte gustul de sare şi presară deasupra verdeaţă tocată fin.
Poftă bună!