Supa-crema de rosii cu busuioc, smantana si iaurt
PrinteazaO reteta de supa crema de rosii cu busuioc, smantana si iaurt din: rosii cherry, sare, cimbru, ulei de masline, morcov, ceapa verde, morcov, ceapa, unt, zahar, bulion, supa de legume, smantana, boia si iaurt.
- 500 g rosii cherry
- sare
- 1 fir de cimbru
- 2 linguri ulei de masline
- 1 morcov
- 1 ceapa verde
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 lingura unt
- 2 lingurite de zahar
- 1 lingurita de bulion
- 750 ml supa de legume
- 100 g smantana
- boia
- 200 g iaurt
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se curăţă roşiile, se aşază într-o formă termorezistentă şi se sărează; se amestecă împreună cu frunzuliţele de cimbru. Se stropesc cu ulei de măsline şi se coc la cuptor cca 20 min.
Se taie ceapa verde rondele şi morcovul felii. Se toacă ceapa. Se încinge untul şi se călesc ingredientele pregătite; se zahăr şi se amestecă. Se adaugă bulionul şi se amesteca; se adaugă apoi rosiile coapte. Se toarnă supa de legume. Se lasă să fiarbă la foc moale cca 20 min., apoi se presează printr-o sita fină.
Se adaugă smantana şi se da într-un clocot; se condimentează cu sare şi boia. Se bate puţin cu telul şi se repartizează în boluri. Se completează fiecare porţie cu câte o lingura mare de iaurt.
Pofta buna!