Supa crema de rosii cu cimbru
PrinteazaSupa crema de rosii cu cimbru din: rosii, ceapa, morcovi, unt, cimbru, coriandru, smantana, sare, piper, crutoane.
- 300 g morcovi
- 300 g roşii
- 2 cepe potrivite
- 3 linguri cu unt
- 1/2 linguriţă de cimbru
- 1/2 linguriţă de coriandru
- 1 l supă clară de legume
- 100 g smântână
- sare
- piper
- busuioc
- crutoane
Mod de preparare:
Curăţă şi felîază morcovii, taie cubuleţe roşiile şi cepele.
Incinge untul într-o tigaie mai adâncă şi sotează legumele tocate. Aromatizează cu coriandru şi cimbru. Când legumele s-au pătruns, adaugă supa clară de legume încălzită în prealabil.
Potriveşte gustul de sare şi piper şi lasă să fiarbă acoperit 15-20 de minute. Lasă să se răcorească şi pasează totul într-un blender.
Toarnă smântână şi serveşte cu frunze proaspete de busuioc, cimbru pisat, coriandru şi crutoane.
Pofta buna!