Supa crema de rosii cu crutoane
PrinteazaSupa crema de rosii cu crutoane din: rosii, telina, ceapa, morcov, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, frunze de telina, crutoane.
- un kg de roşii
- o ţelină
- 2 cepe
- un morcov
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- o legătură pătrunjel proaspăt
- 2-3 frunze ţelină
- crutoane
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa, ţelina şi morcovii se spală si se pun să fiarbă în apă cu sare şi ulei de măsline.
Separat, se spală roşiile şi se opăresc. Se decojesc şi se pasează cu blenderul. După aceea, se trec prin sită.
După ce au fiert legumele, se scot şi se pasează, se adaugă piureul de roşii şi se mai dau într-un clocot.
Supa-cremă de roşii se serveşte cu crutoane coapte şi se ornează cu frunze de pătrunjel şi de ţelină proaspete.
Pofta buna!