Supa crema de rosii cu smantana si busuioc
PrinteazaO reteta de supa crema de rosii cu smatana si busuioc din: ceapa, ulei de masline, usturoi, sare, piper, rosii, supa de legume, sos tabasco, smantana, rosii cherry si frunze de busuioc.
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei de masline
- 1 cateld e usturoi
- sare
- piper
- 1 kg rosii decojite si taiate cuburi
- 100 ml supa concentrata de legume
- cateva picaturi de sos picant tabasco
- 125 ml smantana degresata
- 3 linguri smantana grasa
- 4 rosii cherry si frunze de busuioc pentru ornat
Mod de preparare:
Ceapa se toacă şi se căleşte în ulei; se adaugă usturoiul şi se călesc puţin împreună. Se adaugă roşiile şi se lasă să fiarbă 3 min., amestecând; se adaugă sare şi supă concentrată şi se mai lasă să fiarbă la foc moale cca 15 minute.
Se pasează supa; se adaugă sos picant tabasco şi smântână degresată. Se încălzeşte supa, dar nu se lasă să mai fiarbă. Se repartizează supa în farfurii şi se ornează cu felii de roşii cherry şi frunze de busuioc. Se adaugă în supă smântână grasă cu lingura şi se amestecă circular, ca să lase dâre.
Supa crema de rosii cu smantana si busuioc
Pofta buna!