Supa crema de ruccola cu ochiuri romanesti
PrinteazaSupa crema de ruccola cu ochiuri romanesti din: ceapa, usturoi, unt, cartofi, supa de pasare, lapte, ruccola, suc de lamaie, sare, piper, nucsoara, oua, otet.
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 40 g unt
- 200 g cartofi
- 500 ml supa de pasare
- 400 ml lapte sau smantana
- 300 g ruccola
- 1 lingurita suc de lamaie
- sare
- piper
- nucsoara
- 4 oua
- 1 lingura otet
Mod de preparare:
Se toacă usturoiul şi ceapa şi se prăjesc în unt topit cca 4 min. Se curăţă cartofii, se spălă, se taie cuburi şi se adaugă la ceapă; se prăjesc împreună cca 1 min. Se toarnă supa şi se dă în clocot. în final se adaugă lapte sau smântână şi se mai dă într-un clocot.
Se spală ruccola şi se adaugă în supă 2/3 din cantitatea de frunze; se condimentează cu suc de lămâie, sare, piper şi nucşoară. Se lasă să fiarbă cca 25 min.
Se ia supa de pe foc, se lasă să se răcească, apoi se adaugă restul de frunze de ruccola şi se pasează. Se mai fierbe la foc mijlociu, eventual se mai potriveşte de sare şi piper, după gust.
Se prepară ochiurile româneşti: se pune la fiert apă într-o oală. Se adaugă oţet. Când încep să se formeze bule pe fund, se sparge un ou într-un polonic şi se introduce în apă. Se procedează la fel cu celelalte ouă. Se ridică cu grijă, tot cu polonicul, astfel încât albuşul să se întărească de jur-împrejurul gălbenuşului.
Se mai fierb ouăle cca 2-3 min., apoi se scot cu polonicul, se trec prin jet de apă rece, se lasă să se scurgă şi se aşază în supa-cremă de ruccola.
Supa crema de ruccola cu ochiuri romanesti
Pofta buna!
Supa crema de ruccola e tare interesanta
De ce as pune un ou ochi in ciorba?!?!