Supa crema de salata
PrinteazaSupa crema de salata din: salata verde, oase, unt, faina, ceapa, lapte, paine, oua, sare.
- 800 g salată verde
- 1 kg oase
- 100 g unt
- 40 g făină
- 150 g ceapă
- 200 ml lapte
- 200 g pâine
- 2 ouă
- sare
Mod de preparare:
Cureţi salata verde, o speli şi o opăreşti în apă cu sare. Oasele curăţate, spălate şi sparte în lungime le fierbi în 2 litri de apă rece, timp de 3 ore. Ceapa tăiată solzişori, împreună cu făina, o căleşti în 75 g unt
şi stingi cu zeama de oase, după care adaugi salata opărită.
O fierbi 30 de minute, apoi o dai prin sită. Lasi să mai dea în câteva clocote, apoi dregi supa cu gălbenuşurile bătute cu lapte şi adaugi sare, după gust. La final stropeşti cu untul topit rămas şi serveşti supa cu crutoane de pâine prăjită.
Pofta buna!