Supa crema de sfecla cu varza
PrinteazaSupa crema de sfecla cu varza din: sfecla, ceapa, morcovi, telina, cartofi, varza, ulei, sare, piper.
- 2 sfecle potrivite
- 2 cepe
- 4 morcovi
- 2 cartofi
- 1/2 ţelină
- ulei
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1/2 varză mică
- sare
- piper
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Curăţă ceapa, pătrunjelul şi un morcov, toacă-le mărunt şi pune-le la călit în 2-3 linguri cu ulei şi un praf de sare. Toacă varza, taie sfeclele fâşii şi ţelina cubuleţe. Când legumele s-au călit, toarnă peste ele 1,5 l de apă.
Adaugă varza, sfecla, cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi şi ţelina, mai adaugă şi 1,5-21 de apă şi lasă să fiarbă. Mai toarnă o lingură de ulei. Când legumele sunt toate fierte, potriveşte de gust cu sare, piper şi ce-ţi mai place. Mai lasă 2-3 clocote şi stinge.
Serveşte după cel puţin 10 minute, cu smântână şi pătrunjel verde deasupra.
Pofta buna!