Supă-cremă de spanac cu boia de ardei si busuioc
PrinteazaO reteta delicioasa de Supă-cremă de spanac cu boia de ardei si busuioc din: spanac, unt, galbenusuri, smantana, parmezan, supa, busuioc, boia dulce de ardei si sare. Spanacul este o plantă de grădină originară din Persia şi adusă în Europa de arabi între secolele IX-X. Ar trebui consumat în câteva ore de la recoltare, altfel se ofileşte şi-şi pierde din gust. Bogat în fier şi în vitaminele A şi C, e polivalent în bucătărie şi poate fi consumat crud, fiert sau în compoziţia de crochete şi omlete.
- 1 kg spanac proaspăt
- 40 g unt
- 2 gălbenuşuri
- 3 linguri de smântână
- 40 g parmezan ras
- 2 l supă
- 8 frunze de busuioc
- boia dulce de ardei
- sare
Mod de preparare:
Spălaţi foarte bine spanacul şi, fără să-l scurgeţi, puneţi-l într-o cratiţă şi fierbeţi-l în apa lui 15 minute. Cu mixerul, faceţi o cremă de spanac, apoi adăugaţi untul, potriviţi de sare şi amestecaţi bine să prindă gust.
Puneţi-l iar pe foc 2 minute, stingeţi şi lăsa- ţi-l la căldură. într-o cană, bateţi gălbenuşurile cu smântână şi cu parmezanul ras.
încălziţi bine supa de legume şi turnaţi crema de spanac peste ea, după care mai fierbeţi 10 minute, amestecând din când în când. Stingeţi focul, adăugaţi compoziţia cu ou, smântână şi parmezan şi frecaţi bine totul.
Puneţi porţii în farfurii adânci, presăraţi deasupra boia dulce de ardei şi ornaţi cu frunzuliţe de busuioc spălate şi uscate. Aduceţi farfuriile fierbinţi la masă.
Supă-cremă de spanac cu boia de ardei si busuioc
Poftă bună!