Supa crema de spanac cu galuste de paine
PrinteazaSupa crema de spanac cu galuste de paine
Ingrediente:
- 1/2 kg spanac
- 1 lingură unt
- 1 lingură făină
- 1 gălbenuş
- 2-3 cuburi condimente pe care le vei transforma în supă
- 1 cană de lapte
Mod de preparare:
Speli şi cureţi bine spanacul şi-l pui în apă clocotită cu sare pentru 10 minute. Apoi îl adaugi peste supa caldă (din cuburi) o dată cu 1 cană de lapte în care ai desfăcut făina. Le laşi să fiarbă împreună timp de 20 de minute, apoi strecori supa, însă nu arunci zeama.
Spanacul îl treci prin sită şi pasta rezultată o adaugi în zeamă. Dai din nou la foc pentru 5 minute. Apoi laşi supa să se răcească puţin şi o dregi cu gălbenuşul.
Pentru găluşte ai nevoie de:
- 200 g pâine (de o zi sau două)
- 1/2 l lapte
- 2 ouă
- 1 lingură unt
- 4-5 linguri pesmet
- 1 linguriţă condiment
Mod de preparare:
Tai pâinea felii pe care le pui la înmuiat în lapte. Le presezi ca să nu fie prea îmbibate şi apoi le treci prin maşina de tocat. Amesteci mai întâi compoziţia cu gălbenuşurile, apoi încorporezi albuşurile bătute spumă, untul şi pesmetul.
Pui la fiert o cratiţă cu apă şi 1 linguriţă condimente şi când apa dă în clocot iei cu linguriţa din pasta obţinută şi dai drumul găluştelor în apa fiartă.
Le laşi circa 10 minute şi când se ridică la suprafaţa apei înseamnă că s-au fiert. Le poţi pune în supa de spanac şi să le serveşti cu totul la masă.
Supa crema de spanac cu galuste de paine
Pofta buna!
Nu e rea supa crema de spanac.