Supa-crema de spanac cu morcov si lapte
PrinteazaSupa-crema de spanac cu morcov si lapte din: spanac, morcov, rădăcină de pătrunjel, telina, faina, unt, ceapa, oua, lapte, franzela, ulei de măsline, sare.
Ingrediente:
- 1 kg spanac
- 150 g morcovi
- 100 g rădăcină de pătrunjel
- 1 ţelină mare
- 50 g făină
- 120 g unt
- 1 ceapă
- 2 ouă
- 150 ml lapte
- 1/2 franzelă
- 50 ml ulei de măsline sare
Mod de preparare:
Cureţi spanacul de codiţe, îl speli în mai multe ape şi opăreşti puţin frunzele în apă cu sare, apoi îl scurgi.
Cureţi ceapa, morcovii, ţelina şi pătrunjelul. Razi morcovul, ţelina şi pătrunjelul. Tai ceapa solzişori şi o căleşti în 100 g unt topit.
Adaugi legumele rase şi continui să le căleşti împreună, amestecând uşor. Presari făina, omogenizezi şi stingi cu zeama rămasă de la opărit spanacul. Continui fierberea 5 minute.
Mixezi spanacul în blender sau îl dai de două ori prin maşina de tocat. Mixezi, de asemenea, legumele fierte în supă.
Pui din nou pe foc supa împreună cu piureul de legume şi cel de spanac. Amesteci gălbenuşurile cu laptele şi câteva linguri de supă în care a fiert spanacul.
Le torni încet în oala cu supă şi potriveşti de sare. Tai franzela în felii, le ungf cu ulei de măsline, le tai apoi în cubuleţe şi le rumeneşti la cuptor.
Serveşti supa-cremă cu crutoanele alături, turnând puţin unt topit în fiecare porţie.
Supa-crema de spanac cu morcov si lapte
Pofta buna!