Supă cremă de spanac
PrinteazaSupă cremă de spanac
Ingrediente:
- un kilogram de spanac
- o ceapă
- doi morcovi
- doi ardei graşi
- 3 căţei de usturoi
- doi cartofi
- două linguri de ulei de măsline
- 250 ml smântână
- sare, piper
- pătrunjel
Preparare:
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Ardeii se curăţă de seminţe, se taie în cubuleţe şi se pun peste morcovi. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se adaugă ceapa, morcovii şi ardeii.
Se călesc până când devin maronii, se pune usturoiul şi se mai lasă încă un minut.
Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în cubuleţe. Se pun peste legumele din cratiţă, se adaugă un litru de apă şi se lasă să fiarbă până când cartofii s-au înmuiat.
Se adaugă spanacul tocat mărunt, pătrunjelul tocat, sarea şi piperul.
Se mai fierbe încă cinci minute, se ia de pe foc şi se pasează cu un mixer. Se pune din nou pe foc şi se mai fierbe încă zece minute.
Supă cremă de spanac
Pofta buna!
N-am facut niciodata supa de spanac. O sa incerc.