Supă cremă de spanac

Printeaza

Supă cremă de spanac

Supă cremă de spanac

Ingrediente:

  • un kilogram de spanac
  • o ceapă
  • doi morcovi
  • doi ardei graşi
  • 3 căţei de usturoi
  • doi cartofi
  • două linguri de ulei de măsline
  • 250 ml smântână
  • sare, piper
  • pătrunjel

 

Preparare:

Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici.

Ardeii se curăţă de seminţe, se taie în cubuleţe şi se pun peste morcovi. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se adaugă ceapa, morcovii şi ardeii.

Se călesc până când devin maronii, se pune usturoiul şi se mai lasă încă un minut.

Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în cubuleţe. Se pun peste legumele din cratiţă, se adaugă un litru de apă şi se lasă să fiarbă până când cartofii s-au înmuiat.

Se adaugă spanacul tocat mărunt, pătrunjelul tocat, sarea şi piperul.

Se mai fierbe încă cinci minute, se ia de pe foc şi se pasează cu un mixer. Se pune din nou pe foc şi se mai fierbe încă zece minute.

Supă cremă de spanac

Supă cremă de spanac.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. N-am facut niciodata supa de spanac. O sa incerc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.