Supa crema de sparanghel cu unt
PrinteazaSupa crema de sparanghel cu unt din: sparanghel, unt, ceapa, faina, supa, suc de lamaie, lapte, smantana, patrunjel sare, piper.
- 450 g sparanghel
- 3 linguri unt
- 6 cepe mici, tocate
- 1 lingura faina
- 600 ml supa
- 1 lingura suc de lamaie
- 250 ml lapte
- 120 ml smantana
- 2 lingurite patrunjel
- sare si piper
Mod de preparare:
Spalati si taiati sparanghelul bucati. Pastrati deoparte 1/4 pentru servire.
Incalziti 2 linguri de unt. Incorporati ceapa si gatiti 2-3 minute. Adaugati sparanghelul si gatiti 1 minut. Incorporati faina si mai gatiti 1 minut. Adaugati supa si sucul de lamai si aduceti la fierbere, acoperiti cratita partial si gatiti 15-20 de minute.
Raciti si procesati la blender. Turnati inapoi in cratita si adaugati laptele, amestecand incontuu sa se omogenizeze. Incalziti restul de unt si sotat restul de sparanghel, 3-4 minute. Reincalziti supa putin, adaugati smantana si amestecati.
Serviti cu patrunjel.
Pofta buna!