Supa-crema de telina cu mere
PrinteazaSupa-crema de telina cu mere din: telina, mere, ceapa, curry, supa, bacon, ulei de masline, sare, piper.
- 500 g ţelină
- 3 mere uşor acrişoare
- 2 cepe
- 2 linguriţe curry
- 700 ml supă de carne de pasăre
- 8 feliuţe de bacon
- 4 linguri ulei de măsline
- sare
- piper alb măcinat
Mod de preparare:
Cureţi şi speli ceapa şi ţelina. Tai mărunt ceapa sau o dai pe râzătoare. Tai în lamele ţelina sau o razi mare. Incingi într-o cratiţă 1 lingură de ulei şi căleşti ceapa timp de două minute.
Adaugi apoi ţelina, stingi cu supa fierbinte de pasăre şi laşi să fiarbă pentru aproximativ 20 de minute, la foc mediu.
Decojeşti merele şi le tai în cubuleţe. Le pui la fiert în supă, pentru 10 minute. Iei vasul de pe foc şi scurgi ingredientele, păstrând zeama.
Pasezi ingredientele în blender, adăugând câteva linguri de supă, până obţii o cremă pe care o sărezi şi o condimentezi după gust.
Tai bucăţile de bacon în felioare subţiri şi le prăjeşti în uleiul rămas, până devin crocante. Le scoţi pe un şerveţel, să se scurgă de grăsime.
Aduci la masă porţiile cu supă alături de felioarele de bacon.
Supa-crema de telina cu mere
Pofta buna!