Supa crema de telina cu nucsoara si piper alb
PrinteazaO reteta foarte gustoasa de supa crema de telina cu nucsoara si piper alb din: unt, ceapa, faina, telina, supa, galbenus de ou, smantana, sare, nucsoara, piper alb si crutoane de paine prajita.
- unt 50 g
- ceapă 40 g
- două linguri de făină
- ţelină 400 g
- apă sau supă 1,5 1
- un gălbenuş de ou
- smântână 100 g
- sare
- nucşoară
- piper alb măcinat
- crutoane de pâine prăjită
Mod de preparare:
Ceapa se taie fin şi se prăjeşte auriu într-o crăticioară cu unt. Se presară făina şi se prăjeşte uşor, fără a se colora.
Se stinge cu supă sau apă cu puţin knorr şi se adaugă ţelina tăiată cubuleţe. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară.
După ce ţelina s-a fiert bine, se pasează, se amestecă gălbenuşul de ou cu smântână şi se adaugă în supă, continuându-se fierberea la foc mic încă câteva minute.
Inainte de servire se adaugă crutoanele de pâine prăjită.
Poftă bună!