Supa crema de telina cu taitei
PrinteazaSupa crema de telina cu taitei din: ceapa, unt, cartofi, radacina de telina, morcov, radacina de patrunjel, supa de pasare, sare, piper, piept d epui, taitei, patrunjel verde.
- 1 ceapa
- 1 lingura unt
- 250 g cartofi decojiti
- 200 g radacina de telina curatata si decojita
- 1 morcov
- 1 radacina de patrunjel
- 1,3 l supa de pasare
- 3 linguri smantana
- sare
- piper
- 1/2 piept de pui fiert
- 100 g taitei
- 2 linguri patrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Ceapa se toaca si se caleste in unt topit; se adauga cuburi de cartofi, urmate de ţelină, morcovi şi rădăcină de pătrunjel date prin râzătoare. Se toarnă supa şi se dă în clocot. Se lasă apoi să mai fiarbă la foc moale cca 30 min.
Se toarnă apoi smântână în supă şi se mixează. Se sărează . şi se piperează după gust. In final se adaugă în supă carnea de pasăre şi pastele. Se toarnă în farfurii preîncălzite şi se presară pătrunjel tocat. Se oferă alături pâine prăjită.
Supa crema de telina cu taitei
Pofta buna!