Supa-crema de telina si carnati

Printeaza

Supa-crema de telina si carnati din: carnati uscati, telina, concentrat de legume, frisca, smantana, unt, zahar, zeama de lamaie.

Ingrediente:Supa-crema de telina si carnati

  • 150 g cârnaţi uscaţi
  • 1 ţelină mare (aprox. 250 g)
  • 1 cub concentrat de legume
  • 100 ml frişca
  • 200 ml smântână
  • 50 g unt
  • zahăr
  • zeamă de lămâie

 

Mod de preparare:

Se ia ţelină, se curăţă, se taie cuburi mici şi se fierbe în 1,5 I de apă, în care s-a adăugat cubul concentrat şi puţină sare. Când ţelină este aproape fiartă, se adaugă cârnaţii. După ce ingredientele au fiert, se ia supa deoparte şi se se lasă puţin să se răcească.

Frişca se omogenizează cu smântână, iar apoi se amestecă această compoziţie cu supa propriu-zisă. Se adaugă frunze de ţelină, tocate mărunt, se condimentează cu sare şi piper, apoi se încălzeşte.

Se lasă la foc slab până devine un sos consistent, după care se adaugă untul, o linguriţă de zahăr şi două linguri de zeamă de lămâie. Se drege supa şi se mai lasă pe foc până dă câteva clocote.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.