Supa crema de urzici cu hrean
PrinteazaSupa crema de urzici cu hrean din: unt, ceapa, cartofi, urzici, nucsoara, smantana, hrean, sare, piper.
- 2 linguri unt
- 1 ceapă albă mică
- 5-6 fire ceapă verde
- 400 g cartofi albi
- 6 căni supă fierbinte de pui sau legume (din cub)
- 300 g urzici
- 1 vârf de cuţit nucşoară rasă
- 4 linguri smântână grasă
- 1-2 linguri hrean ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tocaţi mărunt ceapa uscată, tăiaţi rondele ceapa verde. Curăţaţi cartofii, tăiaţi-i cubuleţe. Curăţaţi şi spălaţi bine urzicile.
Incingeţi 1 lingură de unt într-o oală, la foc mediu. Căliţi ceapa uscată, cca 3 min, amestecând frecvent, până se înmoaie şi devine transparentă. Turnaţi supa fierbinte, adăugaţi cartofii, ceapa verde şi cca 1 linguriţă sare.
Reduceţi focul şi lăsaţi să fiarbă încet circa 15 minute.
Când au fiert cartofii, puneţi în oală şi urzicile. Lăsaţi să fiarbă.
Luaţi de pe foc, procesaţi cu blenderul, strecuraţi şi puneţi la loc în oală. Adăugaţi restul de unt, nucşoara, sare şi piper după gust.
Serviţi supa fierbinte, adăugând în farfurie hrean şi smântână.
Pofta buna!